Näiliselt on kõik ju lihtne – me kõik sööme iga päev ning enamasti valmistame ka selleks endale ise toitu. Mis selles siis nii keerulist on?

Toidutehnoloog

Toidutehnoloog on inimene, kes tunneb toidu tootmise protsesse, oskab neid luua, analüüsida ning optimeerida. See tähendab, et tehnoloog tunneb kogu protsessi alustades tooraine valikust, tootmisetappidest, toidu keemilistest muutustest ning lõpetades näiteks valmistoote ja selle säilitamistingimustega.

Toidutehnoloogid ise nimetavad end tihti ka toidukeemikuteks. Seda sel põhjusel, et toiduga toimuvad küll ka einevad füüsikalised protsessid, kuid enamasti on just keemilised protsessid ja omadused need, mis teevad toidust selle, mis ta on. Rääkides või kõige lihtsamatest toidu makrotoitainetest – süsivesikud, valgud ja rasvad – on needki kirjeldatavad keemiliste valemitena.

Kui tunned, et vajad ka enda ettevõttes abi mõne protsessi või toote mõtestamiseks või väljatöötamiseks, võta meiega julgelt ühendust!